Planten

Siergrassen en bamboes

Terug
- Groenblijvende siergrassen;
Deze grassen hebben zowel in de zomer als in de winter een mooi uitzicht, deze worden dus niet bruin in de winter. Ze worden vooral veel gebruikt in voortuinen en in kleinere tuinen. Deze siergrassen worden niet zo hoog als sommige andere soorten. De hoogtes variƫren tussen de 20 cm tot 50 cm.

- Niet groenblijvende siergrassen;
In deze groep zijn er grotere verschillen van hoogtes op te merken, dit gaat van 25 cm tot 3 m hoog. De lagere siergrassen worden dan meer in de voortuinen en langs terrassen aangeplant, dit soms in combinatie met bloembollen, waardoor de tuin van februari tot april kleur heeft. Ook worden sommige siergrassen gecombineerd met andere vaste planten, zodanig dat er in de zomer ook nog een kleurrijk geheel aanwezig is en er wat meer speelsheid aanwezig is in de tuin. De hogere grassen worden ook gebruikt als haagplant of worden in groepen geplaatst.

- Niet woekerende bamboes,
Dit zijn vooral de Fargesia soorten die hiervoor aangeplant worden. Deze bamboes zijn fijner van blad en van stengel en groeien ook minder snel. Ze kunnen een hoogte bereiken van 1 m tot 5 m, afhankelijk van de soort. Ze worden gebruikt aan terrassen, dit soms in combinatie met lage vaste planten. Ook als haagplant worden deze aangeplant. Bamboes zijn groenblijvend in de winter, hun enige nadeel is dat er het jaar rond een beetje bruine blaadjes kunnen afvallen.

- Woekerende bamboes;
Deze bamboes worden vooral in de grotere tuinen aangeplant, daar deze vrij zwaar uitgroeien, dit zowel in de breedte als in de hoogte. Ze kunnen makkelijk 4 tot 8 m hoog worden. Bij aanplant is het dan ook aan te raden om een wortelbegrenzer HDPE te plaatsen rond de planten zodanig dat de bamboes niet de kans krijgen om zich uit te breiden over de ganse tuin.


Inspiratie of advies nodig voor uw tuin?

Graag hoop ik u te verwelkomen op onze plantenkwekerij. Een kijkje nemen of een offerte maken is steeds vrijblijvend.

Plantenkwekerij Kris De Backer

Gijzenzelestraat 3
9860 Oosterzele

Contactgegevens