Planten

Haagplanten

Terug
- Groenblijvende haagplanten voor lage hagen;
Onder laagblijvende hagen verstaan we hagen van ongeveer 30 cm tot 1 m hoogte. Deze haagplanten groeien minder snel en zijn daardoor vooral geschikt voor de kleinere tuinen. Met deze haagplanten kan men ook kleine perkjes afboorden. Ze blijven zowel in de zomer als in de winter groen wat steeds mooi oogt. Om de Buxus hagen te vervangen zijn er ondertussen goede alternatieve haagplanten op de markt, waaronder de japanse hulst en de kardinaalshoed.

- Groenblijvende haagplanten voor hogere hagen;
Hieronder vinden we de haagplanten terug die minimaal 1 m tot 4 m hoog kunnen worden. Deze worden dan ook voornamelijk in de iets grotere tuinen en rond bedrijfsgebouwen aangeplant omwille van hun snellere groei. Deze haagplanten verkiezen een goed doorlaatbare grond en kunnen geen al te natte grond verdragen.

- Bladverliezende haagplanten;
Deze haagplanten verliezen deels tot volledig hun blad in de winter. Ze stellen iets minder eisen aan de structuur van de grond. Sommige van deze haagplanten geven bloemen. Hoogtes variƫren van 50 cm tot 3 m hoog. Er zijn soorten bij die geleiding nodig hebben, dit door middel van paal en draad.

Inspiratie of advies nodig voor uw tuin?

Graag hoop ik u te verwelkomen op onze plantenkwekerij. Een kijkje nemen of een offerte maken is steeds vrijblijvend.

Plantenkwekerij Kris De Backer

Gijzenzelestraat 3
9860 Oosterzele

Contactgegevens