Onderhoudsproducten

Grondverbeteraar

Terug
- Aanplantingsgrond
Dit is een universele grondverbeteraar die voor meerdere soorten planten in aanmerking komt. Verkrijgbaar in zakken van 70 L en in bigbags van 2 m³. Er moet minstens 2 tot maximaal 5 cm grondverbeteraar ingewerkt worden per m². Deze grondverbeteraar meng je het best met de uitgegraven grond (de helft eigen grond en de helft grondverbeteraar) en dit mengsel doe je dan rond de wortel van de plant.

- Terra-Fertiel  bodemverbeteraar
Terra-Fertiel is dé bodemverbeteraar op basis van nuttige schimmels, bacteriën en gisten. Deze geeft een optimale groei, vitaliteit en weerstand aan de planten. Het stimuleert het bodemleven, de lucht-en waterhuishouding. De dosis is 5 à 10 kg per are, afhankelijk van het type grond. Deze is verkrijgbaar in zakken van 25 kg.

- Turf
Turf kan gebruikt worden voor alle heideplanten. Het is belangrijk om deze goed onder te frezen in de bestaande grond. Turf is verpakt in zakken van 240 L. Deze wordt ook gebruikt om natte gronden wat droger te maken zodat deze makkelijker kan bewerkt worden.  

- Groen-kalk
Kalk gaat de verzuring tegen en zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert aldus de grondstructuur. Groen-kalk gebruikt men voor het bekalken van gazon en siertuin. Mos groeit graag op zure grond, bekalk daarom jaarlijks je gazon met groen-kalk zodat je de ideale zuurtegraad bekomt en mos dus minder snel de kop zal opsteken. Kalken kan vanaf begin oktober tot eind maart.

- Zeewierkalk
Zeewierkalk heeft een zachte werking ,een uitstekende oplosbaarheid en is van nature rijk aan calcium en sporenelementen. Zeewierkalk wordt gebruikt voor het bekalken van moestuin, siertuin, boomgaard en vijver.

- Lava korrels
Bij zware, harde kleigronden is het aan te raden om lava Dekor korrels in de grond te mengen. Deze natuurlijke lava Dekor korrels zijn vulkanische lavastenen en zullen de grond verlichten. Anderzijds zullen deze op een zandgrond zorgen voor een beter rendement en een betere wateropname. Deze lavakorrels kunnen eveneens als drainagelaag gebruikt worden tijdens uw beplantingen. Ze zijn verkrijgbaar in zakken van 18 L in de maten 3/8 mm en 8/16 mm. Sommigen gebruiken dit ook als alternatief voor boomschors.

Inspiratie of advies nodig voor uw tuin?

Graag hoop ik u te verwelkomen op onze plantenkwekerij. Een kijkje nemen of een offerte maken is steeds vrijblijvend.

Plantenkwekerij Kris De Backer

Gijzenzelestraat 3
9860 Oosterzele

Contactgegevens