Bomen

Vormbomen

Terug
- Bladhoudende leibomen
Deze bomen hebben als groot voordeel dat ze hun blad behouden in de winter, wat dan ook interessant is om de inkijk te belemmeren. Nadeel is dat deze iets minder snel groeien en ook duurder zijn in aankoop dan de bladverliezende leibomen. Deze leibomen kunnen niet tegen natte grond en hebben dus nood aan een goed doorlaatbare bodem. De stamhoogte is meestal 1m80 en daarbovenop komt dan het scherm of de eerste etage. Er bestaan verschillende schermhoogtes. Deze gaan van 1m20 hoog tot 1m80.

- Bladverliezende leibomen
Hier heeft men de keuze tussen leibomen met etages of leibomen voorzien van een scherm. Bij etages is het aan te raden om in de winter alle rechtopstaande takken te verwijderen zodat enkel de vlakgroeiende (etages) behouden blijven. Aantal etages kan variĆ«ren van minimaal 3 tot 8 etages. De afstand tussen de etages is ongeveer 30 cm.  Bij schermvormige leibomen dient er jaarlijks enkel in de breedte en in de hoogte gesnoeid te worden (hetzelfde zoals men een haag snoeit). Voordeel hiervan is dat er in de winter minder inkijk zal zijn. De hoogtes van de schermen kan variĆ«ren van 1m20 hoog tot 1m80 hoog. Bladverliezende leibomen zijn goedkoper dan bladhoudende leibomen.

- Leischermen
Dit zijn schermen die van onderaan vertakt zijn, vanop een hoogte van 15 cm. In de hoogte van de schermen zijn verschillende mogelijkheden. Dit tot op een maximale hoogte van 3 m.

Inspiratie of advies nodig voor uw tuin?

Graag hoop ik u te verwelkomen op onze plantenkwekerij. Een kijkje nemen of een offerte maken is steeds vrijblijvend.

Plantenkwekerij Kris De Backer

Gijzenzelestraat 3
9860 Oosterzele

Contactgegevens